Vad kostar invandringen? | Sverigedemokraterna i Eksjö

Vad kostar invandringen?

Det är en fråga som man ofta hör ställas bland vanliga medborgare i lunchrum, på gatan o.s.v. Det är en fråga som är så gott som omöjlig att få svar på, då det politiska etablissemanget inte vill att allmänheten ska behöva bekymra sig över detta.

Vi Sverigedemokrater motionerade därför om att Vetlanda Kommun skulle upprätta ett mångkulturellt bokslut, där kostnader som SFI, ombyggnad av lägenheter för 12-barnsfamiljer, försörjningsstöd m.m. och intäkter från statskassan skulle redovisas så att kommunens invånare på ett enkelt sätt skulle kunna ta del av uppgifterna, likaväl som kommunens budget för vård och omsorg och skola redovisas, men detta röstades av de andra partierna enhälligt ner.

Varför vill inte någon av de ansvariga att dessa kostnader redovisas för allmänheten? Kan det bero på att kostnaderna är så betydande att det om man bara höll igen lite så skulle man inte bara slippa spara, utan även kunna satsa på skola och vård? Då vi lever i vad som ska föreställa en demokrati så måste det vara väljarnas rätt att få veta kostnaderna och själva ta ställning i nästa val.

Att invända med att ”man kan inte sätta pris på vad flyktingmottagandet kostar, det är inhumant”, är lite motsägelsefullt. Man sätter pris på vad äldrevården kostar, man sätter pris på skolans utgifter, e.t.c., och man prutar sedan på dessa utgifter, för att pengarna inte räcker till. Då kan människor värderas!

Men när det kommer till invandrare, då finns det ingen prutmån. Jag fick från en tillförlitlig källa inom socialförvaltningen veta att en av de ensamkommande ungdomarna i vår kommun kostar över 8000 kr PER DYGN att ta hand om. Ersättningen från migrationsverket är drygt 1900kr/dygn. Enligt den matematik jag fick lära i skolan så betyder det att denna enda individ kostar kommunens skattebetalare 6000 kr/dygn, det blir 2,2 miljoner/år. För EN individ!

Det kanske är cyniskt att räkna på sådana kostnader, det är ju en människa, men jag vill ändå ställa det i relation till hur många som drabbas av sparkraven i skola och vård. De är också människor!

Björn Fälth
Sverigedemokraterna Vetlanda